DevotionTime

Psalmul 45 March 24, 2011

Filed under: Dailies,Psalmi — DevotionTime @ 12:10 pm
Tags: , , , , , , ,

45:1 Acesta este un psalm „mesianic“ deoarece el descrie într-un mod profetic relația viitoare a lui Mesia cu biserica, trupul credincioșilor Lui. Versetul 2 exprimă binecuvântările abundente ale lui Dumnezeu în Mesia; 45:6-8 găsește împlinirea adevărată în Cristos (Evrei 1:8, 9). Biserica este descrisă ca mireasa lui Cristos în Apocalipsa 19.

45:1 În acest cântec regal de nuntă, mirele este un bărbat care are totul – putere, poziție, bogăție și o mireasă frumoasă. Dar jertfa regelui nu este datorită acestor lucruri, ci datorită faptului că îi făcea plăcere lui Dumnezeu. El susține adevărul, umilința și dreptatea, iubește binele și urăște răul, și pentru aceasta și-a câștigat lauda multe națiuni. Adevărata regalitate nu este caracterizată de haine purtate sau de tronuri ocupate, ci de o ascultare credincioasă a celei mai mari regalități, Regele Regilor. Noi am fost chemați să fim „o preoție împărătească, un neam sfânt“, și noi onorăm regalitatea prin onorarea Domnului nostru Rege care ne-a oferit acest lucru.

45:8 Mirul este o gumă parfumată dintr-un anumit tip de copaci din Arabia folosit în mod general la parfumuri. Aloe, o mirodenie, se poate să vină din lemn de santal, cu o granulație fină și un lemn parfumat adesea folosit pentru cutii și cufere pentru depozitare (vezi de asemenea Proverbe 7:14-17; Cântarea Cântărilor 4:13, 14). Scorțișoara crește ca un scaiete; aroma sa dulce vine din rădăcinile plantei.

45:13-17 În aceată poezie frumoasă avem o imagine a miresii lui Cristos, biserica, descrisă cu o bogăție de binecuvântări.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s